Statele Unite cer Liechtensteinului date despre americanii bogaţi care ascund bani de Fisc

Statele Unite au cerut autorităţilor din Liechtenstein să le furnizeze date despre fundaţii care pot fi folosite pentru a ascunde bani ai cetăţenilor americani de Fisc.

359 afișări
Imaginea articolului Statele Unite cer Liechtensteinului date despre americanii bogaţi care ascund bani de Fisc

Statele Unite cer Liechtensteinului date despre americanii bogaţi care ascund bani de Fisc (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Statul american vrea să ştie câte fundaţii au fost înfiinţate de persoane cu împuternicire - avocaţi, contabili, consilieri financiari şi manageri de active - pentru contribuabili americani, potrivit unei scrisori trimise de Departamentul Justiţiei autorităţilor din principatul situat în Munţii Alpi, potrivit Bloomberg.

Va urma o cerere "formală" către persoanele împuternicite pentru activităţi financiare, a afirmat Departamentul de Justiţie.

"Cererea de documente de la împuterniciţii din Liechtenstein este un important pas al anchetei, care va aduce lumină asupra rolului băncilor şi bancherilor în afara principatului", se menţionează în scrisoarea instituţiei americane, care aşteaptă un răspuns până la 29 martie.

SUA investighează cel puţin 11 firme cu activităţi financiare, inclusiv Credit Suisse şi Julius Baer Group, pentru că ar fi ajutat americani să-şi ascundă banii de Fisc. Noile date se vor adăuga informaţiilor obţinute printr-un prorgram de amnistie, în urma căruia 38.000 de americani au scăpat de judecată plătind taxe restante şi dezvăluind conturile offshore şi bancherii care i-au ajutat.

Mai multe bănci din Elveţia au încheiat acorduri amiabile cu statul american, plătind sume chiar de sute de milioane de dolari, pentru a scăpa de investigaţii că ar fi ajutat americani bogaţi să evite plata taxelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici