Statul care interzice parolele slabe începând cu anul 2020

Parole implicite slabe, precum „admin” sau „12345”, nu vor mai putea fi folosite de producătorii de electronice începând cu anul 2020 în California.

804 afișări
Imaginea articolului Statul care interzice parolele slabe începând cu anul 2020

Statul care interzice parolele slabe începând cu anul 2020

O nouă lege stabileşte standarde de securitate mai ridicate în statul american, potrivit BBC. Fiecare dispozitiv electronic care va fi vândut în California va trebui să primească o parolă unică de la producător. 

Parolele slabe, precum cea „admin”, folosită la multe dintre routerele de internet, au dus la compromiterea multor reţele, din cauza faptului că utilizatorii nu le schimbă cu combinaţii mai puternice.

În ciuda ameninţărilor, utilizatorii sunt greu de convins să folosească parole puternice. După ce au analizat un număr masiv de date de autentificare în conturi online apărute pe internet, mai precis peste 10 milioane, cercetătorii de la firma de securitate informatică Keeper au aflat, anul trecut, care este cea mai populară parolă folosită în întreaga lume. Este vorba de „123456”, utilizată în 17% din cele 10 milioane de conturi compromise.

Pe locul doi s-a situat „123456789”, iar pe trei „qwerty”. Locurile patru şi cinci au fost ocupate de „12345678” şi „111111”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici