Statul vrea să obţină între 311,7 mil euro şi 415,6 mil euro pentru 15% din acţiunile Romgaz

Statul vrea să vândă 15% din acţiunile Romgaz la preţuri între 24 şi 32 lei pe titlu, estimând să obţină între 1,38 miliarde lei (311,7 milioane euro) şi 1,85 miliarde lei (415,6 milioane euro), titlurile urmând să fie vândute, de luni, atât pe Bursa de la Bucureşti, cât şi pe cea de la Londra.

368 afișări
Imaginea articolului Statul vrea să obţină între 311,7 mil euro şi 415,6 mil euro pentru 15% din acţiunile Romgaz

Statul vrea să obţină între 311,7 mil euro şi 415,6 mil euro pentru 15% din acţiunile Romgaz

Intervalul de preţ pentru vânzarea titlurilor Romgaz a fost decis în şedinţa de vineri a Guvernului.

Oferta este programată să înceapă luni şi să dureze nouă zile lucrătoare, până pe 31 octombrie.

O tranşă de 15% din acţiuni va fi rezervată investitorilor mici, iar diferenţa de 85% va fi alocată investitorilor instituţionali. Pentru investitorii mici, care vor subscrie până la 10.000 acţiuni, vor fi acordate discount-uri de 5% pentru ordine plasate în prima săptămână şi de 3% pentru cele introduse în a doua săptămână.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a afirmat că se aşteaptă la o suprasubscriere având în vedere că Romgaz este o companie bună, profitabilă şi "are viitor".

El a susţinut că nu există o cotă prestabilită a acţiunilor care vor fi vândute pe Bursa de la Londra.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici