Strauss-Kahn: Criza datoriilor din Europa este principalul risc pentru revenirea economiei mondiale

Criza datoriilor din Europa este principalul risc la adresa recuperării economiei mondiale, a declarat marţi directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn.

28 afișări
Imaginea articolului Strauss-Kahn: Criza datoriilor din Europa este principalul risc pentru revenirea economiei mondiale

Strauss-Kahn: Criza datoriilor din Europa este principalul risc pentru revenirea economiei mondiale (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

Un alt risc pentru revenirea economică este reprezentat de lipsa de coerenţă a reformelor sistemului de reglementare, a adăugat el.

În plus, directorul FMI consideră că nu este încă foarte clar dacă economia SUA a ieşit din criză.

Temerile investitorilor privind datoriile statelor din zona euro au determinat liderii europeni şi FMI să anunţe un pachet de 110 miliarde de euro pentru sprijinirea Greciei, urmat de un alt plan de 750 de miliarde de euro destinat susţinerii satelor europene cu dificultăţi financiare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici