Studiu. Anul 2020 a adus o schimbare globală în ameninţările malware asupra sectorului financiar

În anul 2020 s-a produs o schimbare globală în ceea ce priveşte ameninţările malware asupra sectorului financiar, iar pandemia a schimbat regulile jocului. Sunt concluziile unui studiu realizat de specialiştii Kaspersky.

107 afișări
Imaginea articolului Studiu. Anul 2020 a adus o schimbare globală în ameninţările malware asupra sectorului financiar

Studiu. Anul 2020 a adus o schimbare globală în ameninţările malware asupra sectorului financiar

În raportul intitulat Financial Cyberthreats in 2020, s-a constatat că, în timp ce volumul general al ameninţărilor prin PC-uri sau telefoane mobile a scăzut în această perioadă, experţii Kaspersky au observat că atacatorii cibernetici folosesc tehnici de propagare noi şi avansate. Geografia atacurilor a devenit mai diversificată şi mai extinsă - în special din perspectiva malware-ului financiar propagat pe dispozitivele mobile.

Pe o rută tradiţional profitabilă pentru infractori, aceste evoluţii şi accentul semnificativ pus pe dispozitivele mobile reprezintă o schimbare de abordare. Programele malware ce vizau aplicaţiile bancare (Mobile bankers) au avut un impact deosebit, fiind un tip de malware conceput pentru a fura datele personale ale utilizatorilor sau chiar fonduri din conturile acestora.

În 2019, ţările cu cel mai mare procent de utilizatori care se confruntau cu programe malware pentru Android erau Rusia, Africa de Sud şi Australia.

În 2020, situaţia s-a schimbat complet, iar experţii Kaspersky raportează că toate ţările vizate şi-au schimbat locul pe această diagramă. Rusia, lider de multă vreme în această categorie, a coborât pe locul şapte în 2020. În acelaşi timp, Japonia şi Taiwan, absente de pe lista ţărilor afectate în 2019, au avansat rapid, ocupând primele două locuri.

„În 2020, am observat că o serie de ţări noi devin un focar pentru infecţiile cibernetice. Cel mai clar exemplu în acest sens este Japonia, care s-a confruntat cu un val de atacuri ale troianului bancar Wroba.g. Partea importantă în aceste cazuri este că majoritatea acestor atacuri pot fi prevenite. Prin urmare, îndemnăm utilizatorii să acorde o atenţie deosebită atunci când efectuează tranzacţii financiare cu ajutorul aplicaţiilor mobile", spune Victor Chebyshev, expert în securitate la Kaspersky.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici