Studiu: Doar 2% dintre angajatori mai oferă abonament la sala de sport ca beneficiu

  • Pandemia a reconfigurat oferta de beneficii extrasalariale.
  • Acum, doar 2% dintre anunţurile de joburi promovează abonamentul la sala de sport ca beneficiu, comparativ cu peste 50% înainte de pandemie, arată un studiu.
153 afișări
Imaginea articolului Studiu: Doar 2% dintre angajatori mai oferă abonament la sala de sport ca beneficiu

Studiu: Doar 2% dintre angajatori mai oferă abonament la sala de sport ca beneficiu

Pe măsură ce activitatea angajaţilor a trecut tot mai mult în mediul online, iar restricţiile impuse de autorităţi au limitat anumite activităţi, companiile s-au adaptat şi au reconfigurat pachetul de beneficii oferit. Astfel, conform datelor de pe platforma de recrutare BestJobs, în prezent doar 2% dintre companii mai atrag candidaţi noi promovând abonamentul la sală ca beneficiu extrasalarial, în timp ce, înainte de pandemie, acelaşi beneficiu era acordat de peste 50% dintre angajatori.

Tot în contextul evoluţiei ofertei extrasalariale, se observă că posibilitatea de a lucra remote s-a transformat din beneficiu în mod de lucru obişnuit pentru tot mai multe companii din România. Mai exact, doar 4% din totalul anunţurilor mai menţionează remote pe lista de beneficii, în timp ce oferta de astfel de joburi a înregistrat în luna ianuarie un record de 15% din totalul locurilor de muncă active.

În categoria beneficiilor care au scăzut în tendinţe se numără şi organizarea de petreceri ale companiei, teambuilding-urile, dar şi decontarea transportului.

La polul opus, se observă beneficii noi, care au început să îşi facă apariţia în oferta companiilor, cum ar fi buget de compensare pentru telemuncă, sprijin în reconversii profesionale interne, zile libere în plus şi acces la serviciile profesioniştilor terapeuţi sau coachi.

„Al doilea an de pandemie a fost resimţit de către angajaţii români ca fiind mai dificil decât primul, iar aproape jumătate dintre ei declarau la finalul anului trecut că au ajuns la burnout. Mulţi dintre candidaţii activi pe BestJobs îşi doresc ca un job nou să nu mai fie o sursă de stres şi să le aducă beneficii mai multe. Aceştia acordă mai multă importanţă bunăstării psihice acum, drept pentru care îşi doresc mai mult timp liber pentru ei şi mai mult confort la job, în general. Vedem cum companiile s-au adaptat rapid şi încearcă să răspundă nevoilor candidaţilor, fiind presaţi şi de deficitul mare de personal”, spune Ana Vişian, marketing manager BestJobs.

Tichetele de masă, bonusul de performanţă, abonamentul la servicii medicale şi trainingurile de specializare reprezintă beneficii care au rămas constante în oferta companiilor.

Astfel de oferte sunt oferite de angajatorii din domeniile Vânzări, Tehnic, Inginerie, Contabilitate şi IT.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici