Studiu: Renovarea locuinţei, principalul motiv pentru care românii apelează la un împrumut rapid

Circa 15% din utilizatorii de internet din mediul urban spun că au solicitat în ultimele 12 luni un împrumut de la o instituţie financiară nebancară, dintre aceştia, peste 25% declarând că îl folosesc pentru renovarea locuinţei şi pentru alte nevoi casnice, potrivit studiului realizat de GfK România

883 afișări
Imaginea articolului Studiu: Renovarea locuinţei, principalul motiv pentru care românii apelează la un împrumut rapid

Studiu: Renovarea locuinţei, principalul motiv pentru care românii apelează la un împrumut rapid (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

Pe locul al doilea în ierarhia motivelor de împrumut de la instituţiile financiare nebancare se situează nevoile personale neprevăzute şi urgenţele medicale, cu aproape 21%.

„Observăm din acest studiu că instituţiile financiare nebancare din România, care acordă împrumuturi într-o singură rată au început să fie o opţiune viabilă pentru tot mai mulţi români. Asta demonstrează că oamenii au înţeles beneficiile IFN-urilor care dau întâietate tocmai acestei nevoi a lor: să intre în posesia unei sume mici de bani, fără a mai fi nevoie să apeleze la prieteni sau cunoştinţe”, a spus Eduard Popişteanu, director de marketing al companiei.

Studiul a fost realizat de GfK România pentru Viva Credit, pe un eşantion online reprezentativ urban la nivelul României, pe o populaţie cu vârste de peste 21 ani, angajaţi cu un loc de muncă şi care au venituri de peste 700 de lei.

Viva Credit este o instituţie financiară românească care activează pe piaţa din România începând cu anul 2011.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici