Studiu: Şapte din zece români folosesc carnea de pui pentru pregătirea săptămânală a meselor

Carnea de pui este preferată de români, şapte din zece susţinând că o utilizează pentru pregătirea meselor de mai multe ori pe săptămână, 95% din persoanele care gătesc cel puţin săptămânal consumă acest tip de carne, potrivit unui studiu al Transavia, firmă care procesează carne de pui.

1100 afișări
Imaginea articolului Studiu: Şapte din zece români folosesc carnea de pui pentru pregătirea săptămânală a meselor

Studiu: Şapte din zece români folosesc carnea de pui pentru pregătirea săptămânală a meselor

Hypermarketurile şi supermarketurile rămân cele mai frecventate locuri de unde românii aleg să cumpere carnea de pui (77%), în timp ce magazinele fizice specializate (49%) şi magazinele alimentare obişnuite (46%) sunt preferate de un număr mult mai mic de persoane.

Potrivit studiului, 94% din români preferă să cumpere carne proaspătă refrigerată în detrimentul celei congelate pentru care a optat un procent de doar 27%, format în special din tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani.

Motivând alegerea frecventă a cărnii de pui în alimentaţia lor, românii susţin că aceasta este un aliment care se găteşte uşor (71%), are gust bun ( 62%) şi este o carne slabă, cu puţine calorii (57%). Cei mai mulţi dintre români asociază acest tip de carne cu aportul caloric scăzut, conţinutul mic de grăsimi şi viaţa sănătoasă. Consumatorii ocazionali percep carnea de pui ca fiind bogată în vitamine, se arată în studiu.

Tipurile de carne de pui utilizate cel mai des în bucătăriile românilor sunt pieptul de pui (82%), pulpele superioare de pui (77%) şi pulpele inferioare de pui (72%), urmate de ficăţei, aripioare şi pipote. Respondenţii studiului preferă să le gătească frecvent la cuptor (81%), în mâncare (75%) şi la grătar (68%).

Studiul Transavia, companie românească care activează în industria de carne de pui, a fost efectuat în parteneriat cu compania de cercetare de piaţă iSense Solutions pe un eşantion de 520 de persoane, bărbaţi şi femei cu vârste de peste 18 ani, din mediul urban, care obişnuiesc să gătească cel puţin o dată pe săptămână.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici