SUA anunţă că lucrează cu România şi cu alte ţări pentru a creşte exporturile de cereale pe Dunăre

SUA colaborează cu România şi Republica Moldova pentru a creşte exporturile de cereale ale Ucrainei prin Dunăre, a declarat miercuri un înalt oficial al Departamentului de Stat, potrivit Reuters.

282 afișări
Imaginea articolului SUA anunţă că lucrează cu România şi cu alte ţări pentru a creşte exporturile de cereale pe Dunăre

SUA anunţă că lucrează cu România şi cu alte ţări pentru a creşte exporturile de cereale pe Dunăre

Oficialul american de la Departamentul de Stat a vorbit sub protecţia anonimatului.

„Ruta Dunării... rămâne în apele teritoriale ale NATO. Aşadar, este una foarte atractivă pentru noi, deoarece o menţine într-un coridor mai sigur. Această rută poate aduce o cantitate semnificativă, vom încerca să dublăm cantitatea care merge pe această rută", a explicat oficialul american.

El a mai dezvăluit că în următoarea perioadă va avea loc o întâlnire cu românii şi moldovenii pentru a discuta despre acest subiect.

Acordul privind cerealele, negociat de Turcia şi de ONU în iulie 2022, a permis exportul în siguranţă de cereale din porturile ucrainene de la Marea Neagră. Luna trecută, Moscova a ieşit din acord, acuzând Occidentul că împiedică exporturile Rusiei de cereale şi îngrăşăminte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
cereale,
dunăre

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici