SUA au anunţat un plan uriaş de salvare, fără egal în istorie. Pieţele, la maximul ultimilor zece ani

  • Republicanii şi democraţii din SUA au căzut de acord asupra unui plan amplu de salvare a economiei
  • Valoarea acestuia este de 2 trilioane de dolari
  • Este cea mai mare sumă aruncată până acum în joc de congresul SUA
13829 afișări
Imaginea articolului SUA au anunţat un plan uriaş de salvare, fără egal în istorie. Pieţele, la maximul ultimilor zece ani

Cea mai puternică ţară din lume a aprobat un plan uriaş de salvare, fără egal în istorie. Pieţele, la maximul ultimilor zece ani

Indicii bursieri din Asia au consemnat o creştere substanţială la deschiderea şedinţei de tranzacţionare, după ce liderii politici de la Washington au căzut de acord asupra unui pachet de măsuri în valoare de 2 trilioane de dolari, menit să atenueze impactul pandemiei asupra economiei, scrie Financial Times.

Marţi, indicii bursieri de pe Wall Street au înregistrat cea mai bună evoluţie din ultimii zece ani, iar pieţele din Asia au urmat această evoluţie.

Indicele Topix al Bursei din Japonia a crescut miercuri cu 5,8 procente, în timp ce Kopsi, indicele pieţei sud-coreene a consemnat o creştere cu 4%.

CSI 300, indicele bursier din China a înregistrat un plus de 2,2%, în timp ce Hang Seng, indicele pieţei de capital din Hong Kong, a crescut cu 2,3%.

La închiderea şedinţei de tranzacţionare, indicele S&P/ASX 200 al pieţei de capital din Australia înregistra o creştere cu 5,5%, înainte ca liderii politici din SUA să ajungă  la o înţelegere.

Investitorii de pe piaţa de capital îşi pun mari speranţe în intervenţiile fără precedent anunţate de guvernanţi, pe întreg mapamondul.

Senatori republicani şi democraţi au declarat, marţi seara, că au căzut de acord asupra celui mai amplu plan de salvare din istoria SUA.

Imediat după anunţarea înţelegerii, indicele S&P500 a consemnat o creştere cu 9,4%, cea mai mare din 2008 încoace.

Robert Carnell, analist şef în cadrul ING pentru zona Asia-Pacific a declarat că evoluţia din această săptămână poate fi „înşelătoare”, în condiţiile în care pieţele de pe întreg mapamondul se confruntă cu mari provocări.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici