SUA şi Qatar sunt de acord să împiedice Iranul să utilizeze fonduri de 6 miliarde de dolari după atacul Hamas

Oficialii americani şi guvernul din Qatar au convenit să împiedice Iranul să acceseze un cont de 6 miliarde de dolari pentru asistenţa umanitară acordată palestinienilor, în lumina atacului Hamas asupra Israelului.

354 afișări
Imaginea articolului SUA şi Qatar sunt de acord să împiedice Iranul să utilizeze fonduri de 6 miliarde de dolari după atacul Hamas

Mediafax Foto

Decizia a fost declarată joi de secretarul adjunct al Trezoreriei Wally Adeyemo, către democraţii din Camera Parlamentului.

Decizia de a nu permite accesul la bani vine la doar câteva săptămâni după ce guvernele SUA şi Iranul au anunţat un acord pentru stabilirea asistenţei umanitare ca parte a unui schimb de prizonieri menit să uşureze ostilităţile din regiune.

Oficialii americani au trebuit să aprobe fiecare tranzacţie conform acordului. Fondul era finanţat din vânzările de petrol iranian.

Dar pentru că Hamas a primit arme şi antrenament din Iran,  preşedintele Biden s-a confruntat cu presiuni bipartizane crescânde pe Capitol Hill pentru a împiedica utilizarea fondurilor de către Iran, raportează The Washington Post.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici