SUA, UE şi alte nouă ţări vor semna un acord de combatere a falsificării şi pirateriei

Reprezentanţii Statelor Unite, Uniunii Europene şi ai altor nouă ţări din întreaga lume intenţionează să semneze în septembrie un acord de combatere a traficului de bunuri contrafăcute şi piratate.

33 afișări

Cele 37 de ţări s-au angajat să dea publicităţii "Acordul Comercial Anti-Contrafacere" înainte de a fi semnat, pentru a răspunde întrebărilor ridicate de mai multe grupuri de promovare a drepturilor digitale şi a drepturilor utilizatorului de internet.

Grupurile de lobby din industriile cinematografică, cea muzicală şi de software, precum şi din alte sectoare bazate pe copyright din Statele Unite estimează că pierd anual 16 miliarde de dolari în vânzări din cauza versiunilor piratate ale produselor distribuite în întreaga lume.

Multe dintre aceste bunuri contrafăcute sunt produse în China.

Participanţii la acord sunt SUA, Uniunea Europeană, Australia, Canada, Japonia, Mexic, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud şi Elveţia.

Căutând să răspundă unor întrebări şi temeri ridicate de societatea civilă, ţările participante au arătat că pactul nu va cere statelor semnatare să ia măsuri care ar încălca "drepturi şi libertăţile fundamentale".

Unele voci susţin că măsurile împotriva pirateriei online ar putea determina furnizorii de servicii de internet să deconecteze permanent "delincvenţii".

Acordul comercial nu va afecta tranzitul transfrontalier legitim de medicamente generice şi nu va obliga autorităţile vamale să percheziţioneze bagajele sau dispozitivele electronice personale ale călătorilor pentru găsirea de materiale ilicite, se arată într-un comunicat semnat de cele 37 de guverne.

Comerţul global de bunuri contrafăcute şi piratate se ridică la 200 miliarde de dolari anual, potrivit estimărilor din strategia Statelor Unite de combatere a acestui fenomen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici