Succesorii lui Buffet la conducerea Berkshire au obţinut rezultate mai bune

Doi manageri de investiţii angajaţi de Warren Buffet, şeful Berkshire Hathaway, în cadrul unui plan de succesiune la conducere companiei, au obţinut anul trecut randamente mai bune decât Buffet, care nu şi-a atins obiectivul pentru prima dată de la preluarea controlului Berkshire în 1965.

145 afișări
Imaginea articolului Succesorii lui Buffet la conducerea Berkshire au obţinut rezultate mai bune

Warren Buffet, şeful Berkshire Hathaway (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Miliardarul de 83 de ani i-a angajat pe managerii Todd Combs şi Ted Weschler pentru a prelua eventual conducerea companiei, dar nu are planuri pentru a se retrage.

Rezultatele lui Combs şi Weschler au depăşit în 2013, pentru al doilea an consecutiv, pe cele ale şefului lor, dar şi evoluţia indicelui S&P 500, care a crescut cu 32% incluzând dividendele, au declarat surse apropiate situaţiei pentru Wall Street Journal.

Sursele publicaţiei americane nu au dezvăluit cu cât au depăşit cei doi evoluţia S&P 500, dar în 2012 rezultatul a fost mai bun cu peste 10 puncte procentuale.

Totodată, Buffet s-a situat sub propria ţintă pentru profitul conglomeratului Berkshire pentru prima dată de la preluarea controlului companiei.

Miliardarul a declarat repetat că vrea să crească valoarea netă a Berkshire mai rapid decât avansul S&P 500 pentru o perioadă de cinci ani. Din cauza evoluţiei foarte bune a indicelui anul trecut, Buffet nu a reuşit să-şi atingă obiectivul, potrivit analiştilor şi calculelor Wall Street Journal.

Buffet a avertizat acţionarii că se aşteaptă să nu-şi respecte ţinta, însă este puţin probabil ca aceştia să fie supăraţi, scrie publicaţia americană, având în vedere că acţiunile Berkshire au urcat cu circa 30% anul trecut.

În urma performanţelor de anul trecut, succesorii lui Buffet au primit în administrare fonduri mai mari, de câte 7 miliarde de dolari, faţă de circa 3 miliarde de dolari la începutul lui 2012, au spus sursele.

Investiţiile celor doi rămân însă o parte redusă a portofoliului masiv deţinut de Berkshire în SUA, de peste 100 de miliarde de dolari. Valoarea de piaţă a companiei este de aproape 300 de miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici