Sud-estul Europei ar putea rămâne fără gaze ruseşti în ziua alegerilor europene

Compania rusească Gazprom ar putea întrerupe furnizarea de gaze naturale către sud-estul Europei începând de duminică, ziua alegerilor pentru Parlamentul European, relatează site-ul Novinite.com.

108 afișări
Imaginea articolului Sud-estul Europei ar putea rămâne fără gaze ruseşti în ziua alegerilor europene

Sud-estul Europei ar putea rămâne fără gaze ruseşti în ziua alegerilor europene (Imagine: Lucian Maftei/Mediafax Foto)

Ministrul bulgar al Energiei, Petar Dimitrov, a primit o notificare din partea ambasadorului rus în Bulgaria, Iuri Isakov, cu privire la o posibilă sistare a livrărilor de gaze începând cu duminică. Isakov a avertizat că, în cazul în care Ucraina nu reuşeşte să-şi plătească datoriile către Gazprom înainte de termenul limită fixat, 7 iunie, compania rusească ar putea opri furnizarea de gaze către Europa de Sud-Est.

Dimitrov a afirmat că nu există nici un risc pentru consumatorii din Bulgaria, adăugând că depozitul de gaze naturale de la Ciren conţine în prezent 500 de milioane de metri cubi de gaze.

"Patru milioane de metri cubi pe zi sunt suficiente pentru a ne acoperi cererea pe timpul verii", a conchis Dimitrov, amintind de acordurile de livrare semnate cu Grecia şi Turcia după criza din ianuarie.

Miercuri, premierul Rusiei Vladimir Putin a anunţat că Rusia va opri furnizarea de gaze Ucrainei la sfârşitul lunii iunie, în cazul în care această ţară nu plăteşte pentru gazele livrate în mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici