Suma colosală pe care ar putea să o câştige Pfizer / BioNTech din vânzările vaccinului anti-Covid în 2021

  • Pfizer estimează că vânzările vaccinului anti-Covid vor ajunge în jurul valorii de 15 miliarde de dolari pe tot parcursul anului 2021.
  • Grupul a vândut deja în al patrulea trimestru vaccinuri în valoare de 154 milioane de dolari.
  • În al patrulea trimestru al anului 2020, veniturile Pfizer au crescut cu 12%, ajungând la 11,7 miliarde de dolari.
3772 afișări
Imaginea articolului Suma colosală pe care ar putea să o câştige Pfizer / BioNTech din vânzările vaccinului anti-Covid în 2021
Grupul farmaceutic american Pfizer estimează că vânzările vaccinului anti-Covid, dezvoltat în parteneriat cu firma germană BioNTech, vor ajunge în jurul valorii de 15 miliarde de dolari pe tot parcursul anului 2021, o sumă colosală care ar putea creşte dacă laboratorul semnează contracte suplimentare. relatează Le Figaro.
 
Acest vaccin ar fi astfel unul dintre cei mai mari „blockbusters” din istoria farmaciei. Pfizer, care şi-a publicat marţi rezultatele trimestriale, se aşteaptă să genereze o marjă înainte de impozitare pentru acest produs de aproximativ 25% până la 30%
 
Grupul a vândut deja în al patrulea trimestru vaccinuri în valoare de 154 milioane de dolari. Serul a fost autorizat în mai multe ţări la sfârşitul anului 2020.
 
Veniturile totale în 2021 pot ajunge la 59,4 miliarde de dolari până la 61,4 miliarde de dolari, ceea ce ar reprezenta o creştere între 42% şi 47%.
 
Aceste prognoze, subliniază Pfizer, se bazează pe presupunerea unei „recuperări continue a activităţii macroeconomice şi a sănătăţii pe tot parcursul anului 2021, deoarece populaţiile sunt vaccinate împotriva Covid-19”.
 
În al patrulea trimestru al anului 2020, veniturile Pfizer au crescut cu 12%, ajungând la 11,7 miliarde de dolari. Aceasta a fost determinată de creşterea vânzărilor de tratamente împotriva diferitelor tipuri de cancer (+ 23%) şi a tuturor vaccinurilor grupului (+ 17%).
 
Până acum, Pfizer a furnizat 65 de milioane de doze la nivel global şi 25 de milioane de doze în Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici