Suma pe care o investeşte UE pentru îmbunătăţirea aprovizionării cu apă în judeţele Cluj şi Sălaj

Fondul de Coeziune investeşte 275.7 milioane de euro pentru îmbunătăţirea aprovizionării cu apă potabilă şi pentru ameliorarea serviciilor de colectare şi de tratare a apelor uzate din judeţele Cluj şi Sălaj, anunţă Comisia Europeană.

138 afișări
Imaginea articolului Suma pe care o investeşte UE pentru îmbunătăţirea aprovizionării cu apă în judeţele Cluj şi Sălaj

Suma pe care o investeşte UE pentru îmbunătăţirea aprovizionării cu apă în judeţele Cluj şi Sălaj

Datorită acestui proiect finanţat de UE, aproape 240.000 de locuitori vor avea apă potabilă mai bună.

Comisarul pentru mediu, afaceri maritime şi pescuit, Karmenu Vella, a declarat: „Toată lumea ar trebui să aibă acces la apă potabilă bună. Prin acest proiect de coeziune, UE investeşte în sănătatea şi calitatea vieţii cetăţenilor, protejând totodată mediul şi reducând pierderile de apă. Iată o excelentă concretizare a demersurilor UE pentru cetăţeni.”

Proiectul va creşte de la 79% la 95% procentul de racordare a populaţiei din zonă la reţeaua de aprovizionare cu apă potabilă. Lucrările vor extinde alimentarea cu apă potabilă prin utilizarea unor surse controlate microbiologic. Ele includ, de asemenea, modernizări ale instalaţiei de tratare a apei de la Gilău, reabilitarea sursei de apă subterană de la Floreşti, din Cluj, şi construcţia sau reconstrucţia unor reţele a căror lungime totalizează aproape 1.550 km. Finalizarea proiectului este prevăzută în iulie 2023

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici