Sumele colosale pierdute de cei mai bogaţi miliardari în cel mai prost semestru din istorie

Averea lui Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, a scăzut în prima jumătate a anului cu aproape 62 de miliarde de dolari, scrie Bloomberg.

663 afișări
Imaginea articolului Sumele colosale pierdute de cei mai bogaţi miliardari în cel mai prost semestru din istorie

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, şi-a văzut averea prăbuşindu-se cu aproximativ 63 de miliarde de dolari. Averea netă a lui Mark Zuckerberg de la Facebook a fost redusă la mai mult de jumătate.

În total, cei mai bogaţi 500 de oameni din lume au pierdut 1.400 de miliarde de dolari în prima jumătate a anului 2022, un declin ameţitor care marchează cea mai abruptă scădere de şase luni înregistrată vreodată.

Este o abatere bruscă de la cei doi ani precedenţi, când averile ultrabogaţilor au crescut pe măsură ce guvernele şi băncile centrale au declanşat măsuri de sprijin fără precedent în urma pandemiei Covid-19, stimulând valoarea a orice, de la companiile de tehnologie la criptomonede.

În condiţiile în care factorii de decizie politică măresc acum ratele dobânzilor pentru a combate inflaţia ridicată, unele dintre acţiunile cu cele mai mari creşteri - şi miliardarii care le deţin - pierd rapid altitudine. Tesla Inc. a avut cel mai prost trimestru din istorie în cele trei luni până în iunie, în timp ce Amazon.com Inc. a înregistrat cea mai mare prăbuşire de la spargerea bulei dot-com.

Deşi pierderile se adună pentru cei mai bogaţi oameni din lume, acest lucru reprezintă doar o mişcare modestă în direcţia reducerii inegalităţii sociale. Musk, co-fondatorul Tesla, are în continuare cea mai mare avere de pe planetă, de 208,5 miliarde de dolari, în timp ce Bezos este al doilea, cu o avere netă de 129,6 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Bernard Arnault, cea mai bogată persoană din Franţa, se află pe locul al treilea, cu o avere de 128,7 miliarde de dolari, urmat de Bill Gates, cu 114,8 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg. Ei sunt singurii patru care au o avere de peste 100 de miliarde de dolari - la începutul anului, 10 persoane din întreaga lume depăşeau această sumă, inclusiv Zuckerberg, care se află acum pe locul 17 pe lista averilor, cu 60 de miliarde de dolari.

Changpeng Zhao, pionierul cripto care a debutat în indicele Bloomberg Billionaires în ianuarie cu o avere estimată la 96 de miliarde de dolari, şi-a văzut averea scăzând cu aproape 80 de miliarde de dolari în acest an, pe fondul turbulenţelor din domeniul activelor digitale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici