Sun Microsystems concediază 3.000 de angajaţi

Producătorul american de computere Sun Microsystems va concedia 3.000 de angajaţi, reprezentând 10% din personal, din cauza întârzierilor în procesul de vânzare a companiei către Oracle Corp, tranzacţie de 7 miliarde de dolari, transmite Reuters.

13 afișări
Imaginea articolului Sun Microsystems concediază 3.000 de angajaţi

Sun Microsystems concediază 3.000 de angajaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Directorul general al Oracle, Larry Ellison, a declarat recent că Sun pierde circa 100 de milioane de dolari pe lună din cauza incertitudinii create de ancheta declanşată de directoratul antitrust al Comisiei Europene cu privire la tranzacţie.

IBM şi Hewlett-Parkard, principalii rivali ai Sun Microsystems, profită de dificultăţile care afectează compania, "braconând" clienţii acesteia cu reduceri importante de preţuri, notează Reuters.

Analiştii au anticipat că Sun va concedia mii de angajaţi, însă nu înainte de încheierea tranzacţiei cu Oracle.

Sun Microsystems este preluată de Oracle după ce a încercat timp de mai mulţi ani să se restructureze şi să revină pe profit. Compania a înregistrat anul trecut o pierdere de 2,2 miliarde de dolari şi a anunţat că va concedia 5.000-6.000 de angajaţi până la finele lui 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici