Suntem datori la unguri cu două miliarde de euro

Două miliarde de euro a fost diferenţa dintre importurile României din Ungaria şi exporturile făcute în ţara vecină. Astfel, Ungaria a ajuns să fie ţara cu care România a avut în 2009 cel mai mare deficit comercial, potrivit cotidianului Gândul.

31 afișări
Imaginea articolului Suntem datori la unguri cu două miliarde de euro

Suntem datori la unguri cu două miliarde de euro (Imagine: Mediafax Foto)

Şi totuşi, deficitul de anul trecut în relaţiile comerciale cu Budapesta a fost mai mic decât cel înregistrat în 2008, de 2,6 miliarde de euro, potrivit datelor Institutului Naţional pentru Statistică. Cea mai mare pondere, peste un sfert din totalul deficitului, a avut-o grupa statistică "maşini, aparate şi materiale electrice şi părţi din acestea".

Citeşte mai multe despre cele mai păguboase relaţii comerciale pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici