- Home
- Economic
- (21.04.2020, 13:34)
- , Laura Albu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
”Super-planta” cu care fermierii pot da lovitura. Profitul ajunge în 4 ani la 100.000 de euro
- O plantă de sparanghel poate produce timp de 15 ani
- Profitul depăşeşte de patru ori investiţia când planta ajunge la maturitate
- Pentru o investiţie de 25.000 de euro, profitul ajunge în 4 ani la 100.000 de euro
10105 afișări

Sursă foto: Profimedia
Culturile de sparanghel generează în patru ani, un profit de patru ori mai mare faţă de investiţiile iniţiale. Producătorii de sparanghel din România şi-ar extinde culturile, însă se confruntă cu lipsa forţei de muncă, scrie Ziarul Financiar.
Beneficiile financiare ale culturilor de sparanghel sunt numeroase. O plantă poate produce timp de 15 ani. Pentru o investiţie de 25.000 de euro într-o plantaţie de un hectar, după patru ani, timp în care planta ajunge la productivitatea maximă, profitul poate ajunge la circa 100.000 de euro cu o recoltă de cel puţin 10 tone la hectar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FOTO. Cum arată Donald Trump într-o fotografie generată de inteligența artifcială
-
"Tehnologia ta ne duce la MOARTE". Directorul executiv al TikTok, audiat în Congresul american
-
"Comuniştii dau foc la oraş". Primăria din Bordeaux a fost incendiată, Parisul este încă în flăcări
-
Peste 170 de protestatari violenţi, reţinuţi în Franţa. Elisabeth Borne condamnă vehement violenţele
În supermarketurile din România o legătură de 450 de grame de sparanghel se vinde cu 14 lei, în timp ce în Italia preţul este dublu, aproape 30 de lei, mai scrie ZF.
Însă, în timp ce cultura din România este în creştere, producătorii locali se confruntă cu lipsa forţei de muncă. Oamenii merg în străinătate. În ultima perioadă mii de români s-au îmbarcat în avioane direcţia Germania pentru a lucra la cules de sparanghel pentru nemţi.
Sparaghelul este denumit „aurul alb" al germanilor. Există multe feluri de a integra acestă legumă în alimentaţia noastră. Adesea el se găseşte pe mesele oamenilor după ce a fost pregătit fie pe grătar, fie la cuptor. Totuşi mulţi spun că cea mai bună reţetă este cea de sparanghel cu pui şi lămâie care se face cu ajutorul aburului.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!





Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



PROSPORT.RO

GANDUL.RO



ULTIMA ORǍ
vezi mai multe