Surpriză: un viceguvernator BNR spune că România a depăşit Polonia la productivitatea muncii

Leonardo Badea, viceguvernator BNR, spune că România a depăşit Polonia la productivitatea muncii la paritatea puterii de cumpărare în anul 2022, potrivit Ziarului Financiar.

4438 afișări
Imaginea articolului Surpriză: un viceguvernator BNR spune că România a depăşit Polonia la productivitatea muncii

Surpriză: un viceguvernator BNR spune că România a depăşit Polonia la productivitatea muncii

România a depăşit Polonia la productivitatea muncii la paritatea puterii de cum­părare, a evidenţiat Leo­nar­do Badea, viceguvernator al Băncii Naţionale a României (BNR), într-o analiză transmisă ZF. Evoluţia din ultimii 20 de ani în ceea ce priveşte acest indicator este cea mai bună din Uniunea Europeană şi, în opinia autorului, meritul este al mediului privat, dar şi al programelor publice.

„Această performanţă este în cea mai mare parte meritul eforturilor sectorului privat în ansamblul său, precum şi al programelor şi politicilor de convergenţă legislativă, instituţională şi economică dezvoltate în România în procesul de pre-aderare şi ulterior dobândirii statului de stat membru al Uniunii Europene. Investiţiile străine care au fost atrase de îmbunătăţirea graduală a condiţiilor de afaceri pe parcursul ultimilor 20 de ani au jucat de asemenea un rol important“, spune Leonardo Badea.

Productivitatea muncii este, de asemenea, unul dintre cei mai importanţi indicatori ai competitivităţii unei ţări, mai spune el: „Productivitatea muncii este unul dintre determinanţii importanţi ai competitivităţii (alături de nivelul tehnologic, costul finanţării etc), acţionând în principal asupra costurilor de producţie, ceea ce permite companiilor să consolideze sau să câştige cotă de piaţă având produse mai ieftine la un nivel comparabil de calitate în raport cu concurenţa.“

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici