Surse UE: s-a ajuns la un acord privind oprirea petrolului rusesc în două faze

Acordul privind embargoul petrolului din cel de-al 6-lea pachet de sancţiuni este practic încheiat, „stabilizat” în structura sa generală, lipsesc doar detaliile tehnice ce urmează a fi definite în zilele următoare, a susţinut o sursă diplomatică, la finalul întâlnirii ambasadorilor UE.

2619 afișări
Imaginea articolului Surse UE: s-a ajuns la un acord privind oprirea petrolului rusesc în două faze

Surse UE: s-a găsit acord privind oprirea petrolului rusesc în două faze

Acordul se bazează pe stoparea „aurului negru” rusesc, plan care urmează să fie implementat în două etape: prima prevede interzicerea transportului pe mare a ţiţeiului, care reprezintă două treimi din importuri, iar a doua blocarea conductelor de petrol.

„Acordul este finalizat, cred că totul este deja rezolvat şi unitatea nu s-a pierdut niciodată într-un singur moment”, a spus sursa.

„Va exista un angajament de solidaritate pentru ţările cele mai afectate şi de a nu altera stabilitatea pieţei interne care urmează să fie protejată”, a explicat el.

Dar „lucrurile sunt deja bine abordate, mai este de lucru la detalii tehnice şi ideea este că ne despărţim cu toţii de petrolul rusesc. Viziunea de ansamblu este acolo când privim lucrurile în perspectivă şi am parcurs un drum lung, nu există niciun pericol să ajungem la summit-ul de astăzi fără să se facă nimic în privinţa sancţiunilor”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici