Tabără: Anul agricol viitor ar putea fi mai slab, din cauza ploilor

Anul viitor ar putea fi mai slab din punct de vedere al recoltei agricole, din cauza ploilor din această toamnă care au afectat semănatul grâului, a declarat agenţiei MEDIAFAX ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără.

12 afișări
Imaginea articolului Tabără: Anul agricol viitor ar putea fi mai slab, din cauza ploilor

Tabără: Anul agricol viitor ar putea fi mai slab, din cauza ploilor (Imagine: Vlad Dumitrescu/Mediafax Foto)

"Toamna nu este una favorabilă. Anul de grâu este întotdeauna când în urma semănătorii iese praf. Atunci bobul de grâu se aşează bine, şi nu e cazul acum. Din păcate, ploile acestea fac ca semănatul de grâu să nu fie unul de calitate", a spus Tabără.

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Adrian Rădulescu a declarat săptămâna trecută agenţiei MEDIAFAX că agricultorii au semănat doar 40% din suprafaţa agricolă cultivată cu grîu şi orz, iar întârzierile la semănat ar putea duce la scăderi ale producţiei pentru anul viitor. El a precizat că semănatul celor două culturi ar trebui să se încheie în jurul datei de 20 octombrie.

Potrivit datelor provizorii ale Ministerului Agriculturii de la 1 septembrie, producţia de grâu a crescut în acest an cu 7,3%, până la 5,7 milioane de tone, iar producţia de orz de toamnă s-a majorat cu 15%, la 712.600 tone.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici