Tabără despre creşterea preţului la cartof: E o problemă tehnică, rezultat al unui import fără cap

Creşterea în ultima perioadă a preţului la cartofii vânduţi în pieţe nu este generată de eliminarea subvenţiei pentru legume, ci este determinată de o problemă tehnică, rezultat şi al unui import efectuat "fără cap şi gândire clară", a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

33 afișări
Imaginea articolului Tabără despre creşterea preţului la cartof: E o problemă tehnică, rezultat al unui import fără cap

Tabără despre creşterea preţului la cartof: E o problemă tehnică, rezultat al unui import fără cap (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

"A fost şi un an agricol pe problema cartofului mai deosebit, sperăm ca anul 2011 să fie pentru România cu productivitate mai mare. Cartoful nu trebuie privit numai prin faptul că îl pui în farfurie, este o plantă de mare valoare tehnică şi are toate şansele să crească ca şi producţie, mai ales pe baza a ceea ce s-a întâmplat în acest an", a spus Tabără, într-o conferinţă de presă susţinută la Guvern.

Întrebat dacă majorarea preţului cartofului are o legătură cu eliminarea subvenţiei pentru legume, ministrul a răspuns negativ.

"Nu, nu are niciuna, este o chestiune tehnică. Pot să spun că este o problemă care trebuie adusă în actualitate la nivel european datorită faptului că pe această plantă anul trecut au fost probleme fito-sanitare extrem de importante şi poate că e bine de deschis o discuţie. Culegem nişte roade ale celor care au importat fără cap şi fără gândire clară, şi au importat inclusiv agenţi patogeni. E o problemă tehnică, ne preocupă la minister, astfel încât aşezarea culturii de cartof în acest an să fie în zonele cele mai favorabile. Este o chestiune de nivel european, nu numai românească", a spus Tabără.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici