Video Tabără: Nu putem construi agricultura cu pesticide, care ne omoară

Agricultura nu poate fi construită cu pesticide, care sunt dăunătoare populaţiei, în schimb plantele modificate genetic reduc consumul de îngrăşăminte, a declarat joi ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, la conferinţa Mediafax Talks about GMOs - "Adevărul despre organismele modificate genetic".

133 afișări

"Să nu credem că vom construi în continuare o agricultură cu pesticide, care ne omoară", a spus Tabără.

El a adăugat că plantele modificate genetic limitează consumul de îngrăşaminte.

Potrivit ministrului, din cauza pesticidelor pe anumite terenuri au apărut inclusiv buruienile.

Referitor la o cablogramă Wikileaks în care era acuzat că ar fi făcut spionaj pentru Monsanto, ministrul a declarat că îl onorează titulatura de "spion".

"Mă onorează să fiu spion, mai ales pentru o companie mare. Dacă aş fi fost spion, aş fi fost şi eu mai deştept", a mai spus ministrul.

Potrivit unor cablograme Wikileaks, citate de presă, Tabără - descris ca unul dintre cei mai influenţi susţinători ai organismelor modificate genetic - le-ar fi transmis oficialilor americani că de anul viitor soia modificată genetic va fi prezentă în magazinele româneşti.

El a încheiat discursul spunând că a vorbit probabil cum se spunea "prin telegramele alea" şi anume "cu credinţă şi sinceritate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici