Video Tabără: România poate cultiva 150.000 hectare de sfeclă de zahăr, faţă de doar 20.000 ha în prezent

România poate cultiva 150.000 hectare de sfeclă de zahăr, faţă de doar 20.000 ha în prezent, producţia de sfeclă urmând să fie impulsionată anii viitori de utilizarea acesteia la realizarea etanolului, a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, la seminarul Mediafax Talks about Agriculture.

547 afișări

"Este posibil ca în următorii ani jumătate din producţia de trestie de zahăr să fie folosită pentru producţia de etanol, şi atunci va deveni interesantă cultivarea sfeclei de zahăr", a spus Tabără.

El crede că România are potenţial să cultive 150.000 de hectare de sfeclă de zahăr.

"Putem produce anual circa 350.000 de tone de zahăr", a spus ministrul.

Totodată, el a arătat că producţia de legume s-a relansat în acest an şi că recolta de grâu ar trebui să crească până în 2020 cu 40% faţă de nivelul de anul trecut, la opt milioane de tone, din care jumătate să fie exportată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici