Tabără: Subvenţiile acordate în acest an agricultorilor vor creşte cu peste 10%

Valoarea subvenţiilor acordate în acest an producătorilor agricoli va creşte faţă de 2010 cu mai mult de 10%, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

72 afișări
Imaginea articolului Tabără: Subvenţiile acordate în acest an agricultorilor vor creşte cu peste 10%

Tabără: Subvenţiile acordate în acest an agricultorilor vor creşte cu peste 10% (Imagine: Vlad Dumitrescu/Mediafax Foto)

"Pentru acest an rămâne în continuare de bază sprijinul pentru producătorii agricoli. Pentru 2010, sprijinul din fonduri europene a fost de 80,36 euro pe hectar, iar cel din bugetul naţional a fost de 50,64 euro pe hectar, deci aproape 131 de euro pe hectar, în total", a spus Tabără.

El a adăugat că în anul precedent subvenţia totală pe hectar a fost de 117 euro.

"Bugetul Ministerului Agriculturii este capabil în acest an să acorde o sumă pe hectar mai mare decât în 2010", a afirmat Tabără.

Din bugetul anului 2011, precum şi din fonduri europene, pentru sprijinirea producătorilor agricoli din sectorul vegetal şi animalier a fost alocată o sumă de 3,4 miliarde de lei, din care 2,2 miliarde lei pentru plăţile unice pe suprafaţă (SAPS) în anul agricol 2010 şi plata ajutoarelor acordate prin măsuri de piaţă şi intervenţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici