Tabloidul german Bild o atacă pe şefa Băncii Centrale Europene, Christina Lagarde, numind-o „doamna inflaţie”

Cel mai bine vândut tabloid german, Bild, a criticat-o dur sâmbătă pe preşedinta Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, acuzând-o că a distrus veniturile şi economiile oamenilor obişnuiţi prin faptul că a tolerat creşterea inflaţiei, scrie Reuters.

4522 afișări
Imaginea articolului Tabloidul german Bild o atacă pe şefa Băncii Centrale Europene, Christina Lagarde, numind-o „doamna inflaţie”

Tabloidul german Bild o atacă pe şefa Băncii Centrale Europene, Christina Lagarde, numind-o „doamna inflaţie”

Articolul, care reia un atac al Bild la adresa predecesorului lui Lagarde, Mario Draghi, din 2019, ar putea semnala ostilitatea publicului german faţă de BCE.

În urmă cu două zile, banca a menţinut neschimbate ratele dobânzilor, în ciuda faptului că majorarea preţurilor de consum a atins un maxim al ultimilor 13 ani.

Ziarul a numit-o pe Lagarde "Madam Inflation", acuzând-o că este o persoană cu venituri mari căreia îi place să poarte produse de lux şi spunând că nu pare să-i pese de dificultăţile oamenilor obişnuiţi. "Christine Lagarde topeşte pensiile, salariile şi economiile", a spus publicaţia.

Întrebat de Reuters în legătură cu articolul, un purtător de cuvânt al BCE a precizat că, în conferinţa de presă de joi, Lagarde a recunoscut că inflaţia este "în mod clar un motiv de îngrijorare" pentru cetăţeni şi a spus că factorii de decizie politică au făcut "o mulţime de analize" înainte de a se abţine de la înăsprirea politicii monetare.

Atacul lui Bild vine la o săptămână după ce şeful băncii centrale germane, Jens Weidmann, un critic deschis al politicii BCE, şi-a dat demisia, argumentând că 10 ani în funcţie sunt suficienţi, avertizând totodată asupra riscurilor inflaţioniste.

Inflaţia în zona euro a ajuns la 4,1% în această lună, egalând maximul istoric, în timp ce inflaţia din Germania este şi mai mare, apropiindu-se probabil de 5% până la sfârşitul anului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici