Taher investeşte 40 de milioane de euro într-un hotel de 5 stele la Predeal

Fathi Taher va investi 40 de milioane de euro într-un hotel de cinci stele la Predeal, după ce în luna septembrie va delista de la Bursă firma Trei Brazi, deţinută de omul de afaceri şi pe terenul căreia va fi dezvoltat proiectul.

59 afișări
Imaginea articolului Taher investeşte 40 de milioane de euro într-un hotel de 5 stele la Predeal

Taher investeşte 40 de milioane de euro într-un hotel de 5 stele la Predeal (Imagine: Mediafax Foto)

"În martie-aprilie, anul viitor, vom începe să construim, pe terenul societăţii Trei Brazi din Predeal, un hotel cu 140 - 146 de camere, care va fi clasificat la cinci stele. Alături de el vom ridica şi un bloc cu 80 de apartamente", a declarat agenţiei MEDIAFAX omul de afaceri.

Viitorul complex va include un centru de conferinţe, precum şi o bază de agrement cu bazin.

Lucările vor fi încheiate în decurs de maxim 14 luni de la începerea lor.

Potrivit lui Taher, investiţia în acest proiect va fi de circa 40 de milioane de euro.

"Negociem deja cu două lanţuri hoteliere internaţionale afilierea hotelului pe care îl construim", a arătat Taher.

El a adăugat că în luna septembrie va delista de la Bursă societatea Trei Brazi.

"Am scos SIF Transilvania din acţionariatul Trei Brazi şi, din acest motiv, nu mai are rost să lăsăm societatea la Bursă. SIF-ul avea 28%, procent pe care l-am achiziţionat în mai multe etape în ultima vreme. Acum controlez peste 95% din Trei Brazi", a explicat omul de afaceri.

Potrivit ultimelor raportări la Bursă, Quatron Internaţional Ltd., firmă controlată de Taher, deţine 66,14% din Trei Brazi, Fathi Taher deţine, în mod direct, 19,89% din capitalul social al firmei, în timp ce restul de 13,97% se află în posesia altor acţionari.

Fathi Taher este acţionar în mai multe companii din România, printre care Laminate, Griro, hotelul Marriott şi FC Rapid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici