Taiwanul vrea să producă cipuri în Europa de Est. Trei ţări din regiune s-au arătat interesate

  • Taiwan intenţionează să coopereze cu trei ţări din Europa de Est pentru producerea de semiconductori.
  • Taiwanul, care este o puterea tehnologică, caută soluţii să îşi extindă producţia de cipuri- foarte căutate la nivel internaţional.
  • O astfel de investiţie în Europa de Est ar putea transforma regiunea într-un important centru tehnologic.
3404 afișări
Imaginea articolului Taiwanul vrea să producă cipuri în Europa de Est.  Trei ţări din regiune s-au arătat interesate

Taiwanul vrea să producă cipuri în Europa de Est. Trei ţări din regiune s-au arătat interesate

Penuria de cipuri a dus la închidere temporară a multor linii de producţie auto din întreaga lume, inclusiv fabricele Dacia şi Ford din România, şi a perturbat grav producţia de electronice de larg consum, relatează Reuters.

Kung Ming-hsin, care conduce Consiliul Naţional de Dezvoltare din Taiwan, a declarat reporterilor în urma vizitei sale în Slovacia, Republica Cehă şi Lituania luna trecută că toate cele trei ţări au menţionat că doresc să lucreze cu Taiwan.

Taiwanul va înfiinţa grupuri de lucru cu cele trei ţări pentru a pune la punct o cooperare în producţia de cipuri.Taiwanul va acorda şi burse pentru pregătire tehnică a viitorilor angajaţi.

„Întregul lanţ de aprovizionare cu semiconductori este enorm. Multe ţări pot juca roluri diferite”, a spus Kung.

Taiwanul a fost dornic să-şi exprime recunoştinţa celor trei ţări pentru donaţiile lor de vaccinuri COVID-19 şi, de asemenea, pentru sprijinul Lituaniei şi Republicii Cehe, în timp ce Taiwanul se confrunta cu o presiune politică crescândă din partea Chinei.

Nici UE şi nici statele sale membre nu au legături diplomatice formale cu Taiwanul, revendicat de China, dar Taipei a căutat să-şi consolideze relaţiile cu blocul, subliniind valorile comune ale libertăţii şi democraţiei.

Comisia Europeană a propus o legislaţie pentru a stimula producţia de cipuri şi a optat pentru implicarea Taiwanului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici