Tăriceanu a vorbit cu firme pregătite să investească două miliarde euro în România

Guvernul va sprijini BNR pentru ca inflaţia să fie încadrată, din al doilea semestru al anului, în ţinta pentru 2008 şi va încuraja investiţiile străine, a afirmat premierul Tăriceanu, arătând că în ultimele două săptămâni a discuta cu potenţiali investitori în proiecte de minim două miliarde euro.

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu a vorbit cu firme pregătite să investească două miliarde euro în România

Tăriceanu a vorbit cu firme pregătite să investească două miliarde euro în România

"Este necesar un efort pentru extinderea investiţiilor şi, în acest sens, am vorbit în ultimele două săptămâni cu mari potenţiali investitori pentru proiecte de minim două miliarde euro", a spus Tăriceanu, fără să prezinte numele acestor companii, la seminarul pe teme economice organizat, marţi, de Economist Conferences, divizie a grupului care editează publicaţia The Economist.

El a amintit că Executivul va introduce, probabil în şedinţa de miercuri, limite clare de cheltuieli la fiecare minister, controlate şi cu ajutorul Curţii de Conturi, şi a asigurat încă o dată că deficitul bugetar nu va depăşi limita de 3% din PIB, bazat pe nivelul "peste previziuni" al veniturilor bugetare în prima lună a anului.

"Inflaţia este însă unul dintre cele mai păguboase mecanisme economice, o cangrenă pentru economie, şi salut deciziile BNR în ceea ce priveşte creditarea şi majorarea dobânzilor", a adăugat Tăriceanu.

Premierul a apreciat totodată că Executivul a reuşit să separe politica economică de factorul politic, arătând că "economia pare o insulă de stabilitate în mijlocul unor dispute".

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat, marţi, că obiectivul privind adoptarea euro în 2014 ar putea să nu fie realizat, în cazul în care inflaţia nu scade, în mod sustenabil, în 2008 şi 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici