Tăriceanu: Am ambiţia de a transforma România în a doua putere agricolă a Europei

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, la Brăila, că are ambiţia de a transforma România în a doua putere agricolă a Europei.

23 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Am ambiţia de a transforma România în a doua putere agricolă a Europei

Tăriceanu: Am ambiţia de a transforma România în a doua putere agricolă a Europei (Imagine:Mediafax Foto)

Tăriceanu, aflat la Brăila alături de ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş, la conferinţa de promovare a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală - regiunea sud-est, a spus că până în anul 2013 în agricultură vor putea fi utilizaţi 10 miliarde de euro, din care opt sunt fonduri europene. Potrivit premierului, aceste fonduri "vor putea schimba în bine faţa agriculturii româneşti şi a satelor".

El a spus că pentru realizarea acestui obiectiv sunt necesare trei măsuri principale, respectiv: modernizarea exploatărilor agricole, creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere şi modernizarea satelor.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu face, vineri, o vizită în judeţul Brăila, urmând să meargă la Şantierul Naval.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici