Tăriceanu cere ministrului Agriculturii să îl trimită "la plimbare" pe directorul ANSVSA Dâmboviţa

Premierul Tăriceanu i-a cerut ministrului Agriculturii, Dacian Cioloş, să îl trimită "la plimbare" pe directorul Autorităţii Sanitar-Veterinare (ANSVSA) Dâmboviţa, după ce producătorii agricoli din judeţ i-au spus, la Târgul Agricol, că sunt amendaţi permanent de acesta deşi dispun de autorizaţii.

35 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu cere ministrului Agriculturii să îl trimită "la plimbare" pe directorul ANSVSA Dâmboviţa

Tăriceanu îi cere lui Cioloş să îl trimită "la plimbare" pe directorul ANSVSA Dâmboviţa

Şeful Guvernului a vizitat, duminică, Târgul Agricol de Toamnă, organizat în Piaţa Constituţiei, însoţit de soţia sa şi de ministrul Agriculturii.

În timpul vizitei, un agricultor din Dâmboviţa care vindea produse tradiţionale de oaie certificate ecologic i-a spus premierului Tăriceanu că, deşi producătorii au toate autorizaţiile legale, nu pot vinde mărfurile pe raza judeţului şi sunt amendaţi permanent de către directorul filialei judeţene a ANSVSA.

"Anul acesta am avut de la el amenzi de 400 milioane lei şi ne-a mai purtat şi prin tribunele", i-a spus agricultorul premierului Tăriceanu, referindu-se la directorul ANSVSA.

Tăriceanu i-a mulţumit producătorului pentru informaţii şi ulterior i-a cerut ministrului Agriculturii, Dacian Cioloş, să dispună măsuri împotriva acestuia.

“Auzi, Dacian, poate îl trimiţi la plimbare pe directorul ăsta, dacă face abuzurile astea", i-a spus premierul ministrului Agriculturii.

Cioloş a replicat că i-au mai fost semnalate astfel de probleme şi în alt judeţ şi că vizitează periodic pieţele tocmai pentru a vedea cu ce probleme se confruntă agricultorii şi a lua măsurile care se impun.

Contactat ulterior de agenţia MEDIAFAX, ministrul Agriculturii a precizat că îi va solicita preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Radu Roatiş, să verifice informaţiile legate de activitatea directorului filialei Dâmboviţa şi că măsurile vor fi decise în funcţia de concluziile cercetării.

"Voi avea o discuţie cu Roatiş ca să vedem ce se întâmplă acolo. O să-i cer să verifice ce se întâmplă la Dâmboviţa, să vedem şi punctul de vedere al celui care controlează, pentru că azi i-am auzit pe producători că sunt supăraţi pentru că nu sunt lăsaţi să comercializeze deşi au toate avizele necesare. În funcţie de situaţia de acolo, voi decide ce măsuri să îi cer lui Roatiş", a spus Cioloş.

La Târgul Agricol, premierul a gustat din palincă, pastramă şi brânză şi a cumpărat produse în valoare de câteva sute de lei. Întrebat de presă dacă preţurile la produsele expuse i se par mari, Tăriceanu a arătat că întrebarea trebuie adresată nu lui, ci acelor persoane care se duc zilnic la piaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici