Tăriceanu cere ministrului Agriculturii să rezolve problema parcelelor prin noi stimulente

Premierul Tăriceanu a cerut ministrului Agriculturii, Dacian Cioloş, să găsească noi "stimulente" pentru agricultori, precum renta viageră, prin care să fie rezolvată problema parcelelor dispersate, asigurându-l în faţa directorilor din minister că îl va sprijini chiar dacă nu e membru PNL.

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu cere ministrului Agriculturii să rezolve problema parcelelor prin noi stimulente

Tăriceanu cere ministrului Agriculturii să rezolve problema parcelelor prin noi stimulente

Şeful Guvernului a amintit, într-o şedinţă de lucru organizată marţi la Ministerul Agriculturii, că a decis să schimbe conducerea instituţiei deoarece a considerat că fostul ministru, Decebal Traian Remeş, acuzat de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă, nu mai poate îndeplini cu autoritate atribuţiile.

La începutul discuţiei, Tăriceanu a comentat la modul general situaţia agriculturii, arătând că scăderea ponderii activităţilor agricole în produsul intern brut a fost determinată şi de creşterea PIB şi dezvoltarea altor sectoare economice.

România are la dipoziţie o lună pentru a corecta deficienţele din sistemul de plăţi din agricultură, riscând, în caz contrar, să se confrunte cu reducerea cu 25% a fondurilor europene pentru subvenţionarea acestui sector de activitate, a avertizat, în 10 octombrie, Comisia Europeană.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici