Tăriceanu: Firma care a preluat Aro, preocupată de tranzacţii imobiliare

Premierul Tăriceanu a anunţat, marţi, că va solicita Consiliului Judeţean Argeş şi Primăriei din Câmpulung să amenajeze un parc industrial care să atragă furnizorii grupului Renault şi a criticat firma care a preluat fosta uzină Aro, arătând că aceasta este preocupată de tranzacţii imobiliare.

73 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Firma care a preluat Aro, preocupată de tranzacţii imobiliare

Tăriceanu: Firma care a preluat Aro, preocupată de tranzacţii imobiliare (Imagine: Mediafax Foto)

Prezent la inaugurarea de către Renault, pe platforma industrială Dacia de la Mioveni (judeţul Argeş), a unei uzine de cutii de viteze, Tăriceanu a arătat că din partea furnizorilor grupului francez există disponibilitate pentru a lucra în zona Câmpulung.

"Din păcate, la Câmpulung, după închiderea uzinei Aro, în loc ca amplasamentul să se transforme într-un parc industrial, cei care au preluat această întreprindere prin lichidare se gândesc mai degrabă la proiecte de tip imobiliar. Nu ştiu de ce dezvoltări imobiliare are nevoie Câmpulung, dar ştiu precis că acolo este nevoie mare de locuri de muncă. Prin urmare, doresc ca autorităţile locale, şi mă refer aici la Consiliul Judeţean, şi voi discuta acest lucru şi cu primarul, să demareze imediat un proiect de creare a unui parc industrial, a unei zone industriale în Câmpulung, pentru că din partea furnizorilor există disponibilitate de a se instala la Câmpulung", a spus Tăriceanu.

Firma Landmark Management din Bucureşti, care a achiziţionat anul trecut Aro Câmpulung, a vândut, la finele anului 2007, baza sportivă cu terenul aferent, în suprafaţă de 16.470 de metri pătraţi, companiei Kaufland, pentru deschiderea unui hipermarket.

Baza sportivă, situată în zona Olga Bancic din Câmpulung, a fost achiziţionată pentru 3,15 milioane de lei, în martie 2007, de Urban Development&Management, care împreună cu Landmark Management fac parte din grupul de firme aparţinând lui Nicolae Raţiu, fiul fostului lider ţărănist Ion Raţiu.

În luna martie 2008, Landmark Management a semnat un contract pentru închirierea unei hale pe fosta platformă Aro Câmpulung cu firma franceză Nobel Plastiques, furnizor de subansamble pentru producătorul auto Dacia. Directorul general al firmei declara atunci că va încheia un contract similar şi cu un producător de piese şi subansamble auto din Marea Britanie.

Landmark Management a cumpărat, anul trecut, mai multe active ale firmei Aro Câmpulung, pentru 16,5 milioane de euro, anunţând atunci că le va reabilita pentru închirierea către companiile producătoare de piese şi subansamble auto.

Printre activele achiziţionate de firma controlată de Nicolae Raţiu se află uzina Aro - cuprinzând un teren de peste 460.000 metri pătraţi şi clădiri cu o suprafaţă construită de 167.000 mp - , parcarea întreprinderii, formată din teren de 10.000 mp şi clădiri cu suprafaţa construită de 1.111 mp, instalaţii tehnologice, echipamente şi licenţele de fabricaţie pentru mărcile Aro.

Firma Aro, singurul producător de autovehicule de teren din România, a fost privatizată în iulie 2003, când societatea Cross Lander, înregistrată în SUA, a cumpărat de la stat pachetul majoritar de acţiuni. Ulterior, statul a acţionat firma americană în instanţă, pentru nerespectarea angajamentelor de investiţii din contractul de privatizare, iar Aro a intrat în faliment.

Landmark Management are ca principal obiect de activitate domeniul imobiliar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici