Tăriceanu i-a cerut lui Vosganian să discute cu BNR despre riscurile crizei economice externe

Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut ministrului Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, să discute cu reprezentanţii Băncii Naţionale a României despre posibilitatea organizării, în perioada imediat următoare, a unei întâlniri publice pe tema crizei economice mondiale, considerând că o astfel de discuţie va da un semnal de încredere în bursă şi piaţa valutară.

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu i-a cerut lui Vosganian să discute cu BNR despre riscurile crizei economice externe

Tăriceanu i-a cerut lui Vosganian să discute cu BNR despre riscurile crizei economice externe

Premierul doreşte ca reprezentanţii Executivului şi cei ai BNR să aibă o întâlnire publică, în care să fie discutate măsurile care pot fi adoptate pentru a da un răspuns adecvat unor riscuri generate de criza economică mondială, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Solicitarea a fost adresată ministrului în şedinţa de miercuri a Guvernului.

"Premierul a adăugat că o întâlnire Guvern-BNR, care să dea un semnal de încredere în evoluţia economică, a bursei şi a pieţei valutare, este oportună", se arată în comunicat.

Şeful Guvernului a prezentat, în şedinţă, şi concluziile reuniunii de marţi a Comitetului Naţional de Coordonare pentru gestionarea instrumentelor structurale, amintind că propunerile de modificare a procedurilor pentru accelerarea ritmului de absorbţie a fondurilor europene vor fi evaluate de o echipă comună formată din reprezentanţi ai MInisterului Economiei şi Finanţelor şi ai instituţiilor responsabile cu administrarea instrumentelor structurale.

Tăriceanu a cerut miniştrilor să îi sprijine pe secretarii de stat care lucrează cu fonduri europene astfel încât ritmul de începere a proiectelor finanţate de UE să fie accelerat, arătând că vrea ca în acest an să fie utilizată o sumă cât mai mare din această sursă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici