Tăriceanu: Legea privatizării Automobile Craiova, aprobată după semnarea contractului cu Ford

Negocierile cu Ford pentru Automobile Craiova pot fi încheiate în perioada imediat următoare, foarte probabil la începutul lunii septembrie, iar proiectul de lege va fi aprobat de Guvern ulterior, după semnarea contractului, a declarat agenţiei MEDIAFAX premierul Călin Popescu Tăriceanu.

2 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Legea privatizării Automobile Craiova, aprobată după semnarea contractului cu Ford

Tăriceanu: Legea privatizării Automobile Craiova, aprobată după semnarea contractului cu Ford

"Negocierile sunt avansate şi sper ca înţelegerea să fie semnată la începutul lunii septembrie. Legea specială pentru vânzarea Automobile Craiova va fi aprobată de Guvern după semnarea contractului de privatizare", a spus Tăriceanu.

El doreşte ca, după avizul Guvernului, Parlamentul să aprobe "cât mai curând" proiectul de lege".

Surse din Comisia de privatizare au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că se negociază cu Ford o formulă juridică legată de terenurile uzinei, a căror valoare ar trebui să majoreze preţul pentru acţiunile companiei, aceasta fiind singura problemă rămasă de rezolvat înaintea semnării contractului de vânzare-cumpărare.

Cele două părţi au depăşit problema datoriilor Automobile Craiova, cu introducerea unei clauze prin care investitorul american este asigurat că nu se va confrunta, după preluarea uzinei, cu solicitări din partea creditorilor pentru vechile restanţe, şi încearcă să clarifice situaţia activelor imobiliare ale companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici