Tăriceanu nu acceptă lecţii de la Bruxelles

Premierul Tăriceanu a anunţat că îi va cere comisarului european pentru energie, Andris Piebalgs, să se informeze direct de la Guvern asupra intenţiei autorităţilor române de a înfiinţa o companie energetică înainte să se pronunţe public, precizând că nu acceptă lecţii nici măcar de la Bruxelles.

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu nu acceptă lecţii de la Bruxelles

Tăriceanu nu acceptă lecţii de la Bruxelles

"Voi trimite domnului comisar o scrisoare în care îl voi ruga să aibă bunăvoinţa de a se informa de la sursă înainte să se exprime public pe această temă, deoarece consider comentariul său lipsit de orice fundament. Nu accept lecţii indiferent de la cine, chiar dacă vin de la Bruxelles", a spus Tăriceanu.

Comisarul european pentru energie Andris Piebalgs a criticat, marţi seara, într-o reuniune organizată de grupul petrolier OMV la Viena, intenţia autorităţilor române de a înfiinţa o companie energetică integrată, afirmând că nu a fost înştiinţat de acest proiect, care poate crea "un monstru".

"Nu ştiu nimic de acest lucru. Până acum nu mi-a fost adus la cunoştinţă acest lucru. Aş fi surprins, pentru că România a fost în favoarea unbundlingului (separarea activităţilor - n.r.) şi luând în considerare toate privatizările din România din sectorul energetic. Nu cred aşa ceva", a afirmat Piebalgs, răspunzând unei întrebări.

El a adăugat că "acest proiect este artificial şi nu trebuie să întrerupem competiţia pe piaţă" prin crearea de astfel de companii.

Comisarul european pentru energie a criticat în termeni duri intenţia autorităţilor române.

"Nu poţi crea campioni regionali. Poţi crea un monstru. Companiile trebuie să concureze pe piaţa europeană, nu pe pieţe naţionale", a spus Piebalgs.

"Nu vă speriaţi, că nu muşcă, nu doare, va fi o companie puternică, de care o să fim mândri, cu care România îşi va consolida creşterea economică, expansiunea regională şi care va fi în competiţie cu alte companii pe piaţa românească. Ea nu va fi un monopol de stat, nu este gândită să fie o entitate de stat, şi va avea şi capital de stat, însă şi privat", a declarat săptămâna trecută, la Cernavodă, primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici