Tăriceanu: România va avea cel mai bun an agricol din istorie

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, la Bistriţa, că, după estimările specialiştilor şi având în vedere condiţiile meteorologice favorabile, România va avea cel mai bun an agricol din istorie.

14 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: România va avea cel mai bun an agricol din istorie

Tăriceanu: România va avea cel mai bun an agricol din istorie (Imagine: Mediafax Foto)

"Anul acesta cred că putem să spunem de pe acum că, dacă condiţiile meteorologice vor fi în continuare cele de până acum, vom avea cel mai bun an agricol din istoria României. Mă bazez pe estimările făcute până acum. Avem o suprafaţă cultivată cu cereale cu 50% mai mare faţă de cea de anul trecut, condiţiile meteorologice sunt foarte bune", a declarat Tăriceanu.

Premierul a amintit şi de investiţiile făcute, în 2007, pentru finanţarea campaniei agricole: " În plus, am investit anul trecut, în toamnă, 400 de milioane de euro pentru finanţarea campaniei agricole. Este o sumă care a fost salutată şi remarcată de toţi cei care lucrează în agricultură şi care, după un an agricol dezastruos de anul trecut, marcat de secetă, a permis întregii agriculturi româneşti să reia ciclul de producţie şi anul acesta, şi cu ajutorul condiţiilor meteo, să realizăm performanţa de care am vorbit", a spus premierul.

Întrebat dacă se va ieftini şi pâinea în aceste condiţii, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Guvernul nu are competenţe în acest sens.

Premierul a făcut, joi, o vizită de două ore în Bistriţa-Năsăud. El a vizitat o fabrică de PVC şi s-a întâlnit apoi, în Parcul Municipal din Bisitriţa, cu membri şi simpatizanţi PNL. El s-a plimbat câteva minute prin parc, însoţit de candidatul PNL la Primăria Bistriţa, Ioan Turc, şi de cel la şefia CJ, Valer Bindea, apoi a susţinut o declaraţie de presă la statuia lui George Coşbuc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici