Tăriceanu se află la Salonul Auto de la Paris

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a ajuns, vineri, la Salonul Auto de la Paris, însoţit de omul de afaceri Ion Ţiriac, şi a vizitat standurile firmelor constructoare de maşini prezente la expoziţie.

14 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu se află la Salonul Auto de la Paris

Tăriceanu se află la Salonul Auto de la Paris (Imagine: Mediafax Foto)

Tăriceanu s-a oprit la standurile Ford şi Citroen, unde a admirat modelul de colecţie Citroen 2CV, celebrul automobil francez al anilor ’50-’60.

Ulterior, premierul a vizitat standul Dacia, unde a vorbit cu reprezentanţii constructorului despre modelul prezentat la salonul din Franţa, Logan MCV restilizat.

La rândul său, Ion Ţiriac a vizitat standul Ford, unde a discutat cu reprezentanţii companiei.

"Am venit la salon pentru maşini şi voi avea o serie de întâlniri oficiale şi neoficiale calată pe ce am dorit întotdeauna, şi anume reconstruirea unei baze industriale în economie, bazat şi pe cercetare-proiectare. În România nu vorbim de o simplă industrie care să asambleze maşini, ci de un întreg lanţ, pornind de la concepţie până la realizare. Putem spune că suntem constructori de automobile 100%", a declarat Tăriceanu agenţiei MEDIAFAX.

Întrebat dacă grupurile PSA şi Mitsubishi vor investi în România, conform unor informaţii anterioare, premierul a evitat să dea un răspuns clar.

"Voi avea unele discuţii neoficiale la salonul de la Paris. Sunt anumite informaţii pe care le deţin, dar pe care nu le pot face publice", a răspuns Tăriceanu.

Premierul deţine, potrivit declaraţiei de avere, trei autoturisme Citroen, fabricate în 1955, 1967 şi 1986, un automobil Fiat, produs în 1966, şi un autoturism Aro.

În luna iulie, Tăriceanu a declarat că a cumpărat din Franţa un autoturism decapotabil marca Triumph, model 1968, cu două locuri şi două uşi.

Citroen a deschis o reprezentanţă pe piaţa locală la 1 iulie 2007, până la acea dată autovehiculele mărcii fiind importate şi comercializate de firma ATS (Automotive Trading Services), deţinută de Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici