Tarifele practicate de asigurători pentru poliţele RCA sunt subevaluate cu 30%

Tarifele practicate de companiile de asigurări pentru poliţele auto RCA sunt mai scăzute cu aproximativ 30% faţă de nivelul impus de cuantumul rezervelor, a declarat, miercuri, directorul general al Allianz-Ţiriac Asigurări, Cristian Constantinescu.

1 afișare
Imaginea articolului Tarifele practicate de asigurători pentru poliţele RCA sunt subevaluate cu 30%

Tarifele practicate de asigurători pentru poliţele RCA sunt subevaluate cu 30%

"Practic, asigurătorii lucrează în pierderi, în condiţiile în care rata daunei pe acest segment de piaţă se ridică la cel puţin 120%. Aceste pierderi sunt acoperite din banii acţionarilor, prin infuzii de capital, care, la nivel declarativ au ca scop dezvoltarea companiei, dar în realitate nu fac decât să readucă solvabilitatea la nivelul impus prin norme", a adăugat Constantinescu.

El a afirmat că sumele aduse de acţionari în acest an ca aport la capitalul social al asigurătorilor au depăşit 100 milioane de euro.

"Aşa s-a întâmplat şi în 2006, când infuziile de capital s-au situat la circa 130 milioane de euro", a spus Constantinescu.

Reprezentantul Allianz-Ţiriac a precizat că această situaţie nu mai poate continua şi a propus ca soluţie aplicarea unei metode pentru calcularea rezervei numai pentru poliţele RCA.

"Deja am avut câteva discuţii cu reprezentanţii Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) şi poate că în 2008 situaţia se va rezolva", a spus şeful Allianz-Ţiriac.

Potrivit lui Constantinescu, Allianz-Ţiriac va încheia anul 2007 pe "zero" pe segmentul RCA.

"Cel mai pesimist scenariu indică o pierdere de două milioane de euro pe RCA în 2007, în condiiţile unei rate a daunei de 83%. În orice caz, măsurile aplicate de societate vor aduce profit în 2008 pe segmentul RCA", a spus directorul general al asigurătorului.

Începând cu anul viitor, Allianz-Ţiriac Asigurări va avea o divizie specializată pe daune, care într-o primă faza se va ocupa de poliţele RCA, după care activitatea va fi extinsă la toate tipurile de asigurări.

"Noua divizie va avea circa 250 de salariaţi şi va include şi un call center dedicat acestui tip de activitate", a spus Constantinescu.

Allianz-Ţiriac Asigurări este cel mai mare jucător local pe piaţa de profil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici