Tarom a vândut avioane către Armenia Airways Aircompany şi a obţinut 5,48 milioane de dolari

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Tarom anunţă, într-un comunicat transmis luni, vânzarea a două aeronave AIRBUS A310 către compania aeriană Armenia Airways Aircompany pentru care a obţinut 5,48 milioane de dolari SUA.

1817 afișări
Imaginea articolului Tarom a vândut avioane către Armenia Airways Aircompany şi a obţinut 5,48 milioane de dolari

Tarom a vândut două avioane către Armenia Airways Aircompany şi a obţinut 5,48 milioane de dolari

Werner Wolff, directorul general al Tarom, a declarat că această tranzacţie reprezintă „o decizie strategică prin care atragem un profit semnificativ pentru compania noastră, provenit atât din vânzarea efectivă a aeronavelor, cât şi din eliminarea costurilor de conservare şi întreţinere a acestora”.

Potrivit Tarom, activele au fost scoase la vânzare în luna februarie a acestui an, cele două aeronave fiind neoperabile şi aflându-se în stare de conservare din septembrie 2016.

Aeronavele Airbus A310 au fost achiziţionate de către Tarom în decembrie 1992 şi au funcţionat în regim comercial până la finalul anului 2016.

„După faza de evaluare a ofertelor şi în urma negocierilor purtate, compania aeriană Armenia Arways Aircompany a oferit cel mai avantajos preţ, respectiv suma de 5.480.000 de dolari pentru cele două aeronave Airbus A310 şi componentele aferente.

„Valorizarea acestor active reprezintă un pas strategic important pentru Tarom, cu atât mai mult cu cât unul dintre obiectivele noastre majore în perioada următoare îl constituie optimizarea costurilor logistice şi creşterea performanţei businessului Tarom. Această valorizare este oportună nu doar prin prisma ofertei obţinute - foarte avantajoasă pentru compania noastră -, ci şi prin eliminarea costurilor de conservare şi a costurilor aferente lucrărilor de întreţinere pentru cele două aeronave, care în doar jumătate de an ajung la peste 9 milioane de dolari”, a mai declarat Werner Wolff.

„Valoarea celor două aeronave a fost amortizată complet la momentul vânzării. Preţul stabilit de evaluator, respectiv 5.472.977,87 USD, a fost uşor depăşit de oferta Armenia Airways. Această ofertă este apoximativ dublă în raport cu primele oferte primite de TAROM pe parcursul anului 2017”, se mai arată în comunicatul Tarom.

Decizia de valorificare a aeronavelor Airbus A310 şi a componentelor aferente se justifică mai ales prin prisma faptului că pentru operaţionalizarea acestora, în vederea reluării zborurilor comerciale, Tarom ar fi ajuns să plătească o sumă aproximativă de 26,5 milioane USD pentru următorii 2 ani.

Tarom operează în prezent pe zborurile externe şi interne cu o flotă compusă din 25 de aeronave, dintre care două sunt model Boeing 737-800 Next Generation, recent achiziţionate. Compania urmează să continue investiţiile în modernizarea şi extinderea flotei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici