TAROM: Directiva EASA de a suspenda zborurile avioanelor 737 MAX 8 nu ne afectează. Nu speculăm asupra unor aparate care încă nu există

Directiva EASA de a suspenda zborurile cu aparatele Boeing 737 MAX-8 şi 9 nu afectează compania TAROM, pentru că nu operează astfel de aeronave, informează compania într-un comunicat.

567 afișări
Imaginea articolului TAROM: Directiva EASA de a suspenda zborurile avioanelor 737 MAX 8 nu ne afectează. Nu speculăm asupra unor aparate care încă nu există

Tarom: Directiva EASA nu ne afectează, nu speculăm asupra unor aparate 737 MAX 8 care încă nu există

„Aeronavele comandate de TAROM, tip 737 MAX 8, sunt programate de intre în construcţie la finalul anului 2021. Nu dorim, sub nici o formă, să speculăm asupra unor aparate de zbor care încă nu există. Aşteptăm, cu interes, concluziile investigaţilor referitoare la tragedia din Etiopia. Echipele tehnice TAROM şi echipajele noastre garantează siguranţa totală a zborurilor noastre. Ne exprimăm regretul profund faţă de tragedia produsă în Etiopia. Este un eveniment devastator pentru întreaga lume, un eveniment care are ecouri puternice, în special în lumea aviaţiei civile”, arată comunicatul companiei.

Compania Naţională TAROM operează o flotă de 25 de aeronave.

„TAROM conştientizează nevoia stringentă de informaţii referitoare la siguranţa aeronatuică, mai ales în contextul producerii tragediei ariene din Etiopia. Transmitem, cu acest prilej, un mesaj de siguranţă totală tuturor pasagerilor noştri.

Ne bazăm pe faptul că transferul de încredere care se produce în momentul în care orice pasager urcă la bordul unei aeronave TAROM este şi va rămâne intact, inclusiv în acest context care provoacă proliferarea multor speculaţii şi incertitudini în spaţiul public.

Compania TAROM este în permanenţă atentă la comunicările oficiale venite din partea autorităţilor şi constructorilor de aeronave. Menţinem un dialog constant cu toate păriţie implicate în asigurarea siguranţei zborurilor noastre”, mai arată compania.

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) a decis, marţi seară, suspendarea zborurilor avioanelor Boeing 737-8 Max şi 737-9 Max în spaţiul Uniunii Europene, după accidentul aerian din Etiopia, soldat cu 157 de morţi.

Mai multe state au decis interzicerea tranzitului avioanelor de tip Boeing 737 Max 8 prin spaţiul lor aerian.

Un avion de tip Boeing 737 Max 8 s-a prăbuşit duminică în Etiopia, iar toate cele 157 de persoane aflate la bord au murit. Este al doilea avion de acest tip care se prăbuşeşte în ultimele cinci luni.

În iulie 2018 Tarom a ajuns la un acord cu Boeing pentru achiziţia a cinci aeronave 737 Max 8, cele două companii încheind şi un contract de leasing operaţional pentru două aeronave 737-800 Next Generation. Aeronavele ar urma să fie livrate în jurul anului 2023.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici