Tarom va vinde cele două aeronave A-310

Consiliul de Administraţie al companiei de transport aerian Tarom a aprobat vânzarea celor două aeronave tip A-310 pe care le deţine în flotă, scoase din circuit în urmă cu patru ani şi incluse într-un program de reparaţie, după o analiză a gradului de eficienţă şi a condiţiilor actuale de piaţă.

3 afișări
Imaginea articolului Tarom va vinde cele două aeronave A-310

Tarom va vinde cele două aeronave A-310

"Consiliul de Administraţie al companiei Tarom a aprobat vânzarea celor două aeronave tip A-310, în urma efectuării analizelor de eficienţă pe rută, atât în ceea ce priveşte istoricul operării, cât şi în contextul condiţiilor actuale de piaţă", se arată într-un document semnat de ministrul Transporturilor, la sfârşitul lunii octombrie, şi obţinut de MEDIAFAX.

Documentul relevă că au fost definitivate operaţiunile de ieşire din conservare şi reparaţie doar pentru prima aeronavă tip A-310 (YR-LCA), aceasta intrând în operare la sfârşitul lunii iulie 2007, când a efectuat şi prima cursă comercială.

În intervalul iulie-septembrie 2007, cursele operate cu această aeronavă au avut un grad de încărcare de 71,63% pe ruta Bucureşti-Larnaca, de 77,44% pe distanţa Bucureşti-Tel Aviv şi de 78,84% pe ruta Bucureşti-Londra.

Contactat de agenţia MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al companiei, Mădălin Tudor, a confirmat că administratorii Tarom au "legitimat" conducerea operatorului de transport aerian să iniţieze discuţii cu potenţiali cumpărători în vederea unei eventuale vânzări a celor două aeronave.

Aeronavele A-310 ale Tarom au fost cumpărate în 1992, fiind scoase din circuit la începutul anului 2003 şi incluse ulterior într-un program de reparaţie şi revizie tehnică, cu intenţia de a fi utilizate pe curse charter sau vândute.

Compania deţine o flotă compusă din 21 aeronave, respectiv trei aparate tip Airbus 318, două Airbus 310-325, cinci Boeing 737-300, patru Boeing 737-700 şi şapte ATR 42-500.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici