Tata Motors a preluat mărcile Jaguar şi Land Rover

Constructorul indian Tata Motors a anunţat, miercuri, că a încheiat acordul pentru preluarea mărcilor de lux Jaguar şi Land Rover, de la compania americană Ford, entrust 2,3 miliarde de dolari.

167 afișări
Imaginea articolului Tata Motors a preluat mărcile Jaguar şi Land Rover

Tata Motors a preluat mărcile Jaguar şi Land Rover

Potrivit acordului, Ford va contribui cu până la 600 milioane de dolari la fondurile de pensii pentru angajaţii celor două mărci, se arată într-un comunicat al companiei indiene.

Potrivit unor informaţii anterioare, contractul ar include şi o promisiune a Tata Motors potrivit căreia grupul indian va continua să cumpere motoare de la constructorul american.

Majoritatea detaliilor importante ale acordului au fost fixate săptămâna trecută.

Negocierile dintre cele două companii au început în ianuarie, când grupul american a anunţat că Tata este ofertantul preferat pentru preluarea celor două branduri britanice.

În România, Ford a preluat un pachet de 72,4% din capitalul Automobile Craiova, pentru 57 de milioane de euro. Contractul de privatizare a fost semnat în luna septembrie 2007, producătorul american angajându-se, totodată, la investiţii directe de 675 milioane euro pentru modernizarea fabricii şi la suplimentarea numărului de angajaţi.

Finalizarea tranzacţiei a avut loc vineri, 21 martie, la Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici