Tata Motors va înăspri controlul managerial la Jaguar Land Rover

Grupul indian Tata Motors va înăspri controlul managerial la divizia britanică Jaguar Land Rover după ce s-a retras din negocierile pentru primirea unui ajutor de la guvern, potrivit ediţiei online a publicaţiei Times.

29 afișări
Imaginea articolului Tata Motors va înăspri controlul managerial la Jaguar Land Rover

Tata Motors va înăspri controlul managerial la Jaguar Land Rover (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tata Motors a adus mai mulţi directori pentru a înbunătăţi managementul resurselor financiare ale Jaguar Land Rover. Aceştia vor fi ajutaţi de grupul german de consultanţă în domeniul auto Roland Berger şi de compania KPMG.

Fondurile pentru finanţarea programului de dezvoltare de noi modele, incluzând automobile sport şi variante mai mici de Land Rover, nu vor fi reduse, a precizat o sursă apropiată grupului indian.

Negocierile pentru primirea ajutorului guvernamental au fost influenţate, probabil, de o scrisoare, prezentată de presă, a directorului executiv al Tata, Ratan Tata, în care acesta arată că grupul a găsit surse alternative de finanţare şi nu mai are nevoie de sprijinul autorităţilor britanice, notează Times.

Rezultatul final al discuţiilor s-a rezumat la o ofertă de garanţii guvernamentale pentru un împrumut de 175 milioane de lire sterline (204 milioane euro) de la mai multe bănci şi pentru un eventual credit de 294 milioane lire (342 milioane euro) de la Banca Europeană pentru Investiţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici