Taxa auto, aprobată după ce Comisia Europeană se pronunţă asupra noii formule

Noua formulă de calcul a taxei auto va fi aprobată după ce Guvernul va primi un răspuns din partea Comisiei Europene la propunerea trimisă, din care să rezulte că aceasta este compatibilă cu normele UE, a declarat, miercuri, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

11 afișări
Imaginea articolului Taxa auto, aprobată după ce Comisia Europeană se pronunţă asupra noii formule

Taxa auto, aprobată după ce Comisia Europeană se pronunţă asupra noii formule

El a evitat să avanseze un termen până la care să fie adoptată taxa de poluare auto, precizând doar că speră ca aceasta să fie aprobată "repede".

Guvernul a decis, în urmă cu o săptămână, prin aprobarea unui memorandum, să trimită Comisiei Europene o nouă scrisoare privind taxa de poluare auto, în care va fi prezentată o altă formulă de calcul a taxei, corelată cu emisiile de carbon.

După aderarea României la Uniunea Europeană, Comisia Europeană a atras atenţia că modalitatea de calcul a taxei introduse de autorităţile române nu respectă prevederile articolului 90 din Tratatul de aderare, fiind deschisă procedura de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor de stat membru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici