Taxa de poluare auto ar putea contribui şi la casarea autobuzelor poluante

Sumele colectate din taxa de poluare auto, care va alimenta Fondul de Mediu, ar putea fi folosite şi pentru casarea autobuzelor poluante şi înnoirea parcului auto al transportului public, a afirmat, sâmbătă, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

185 afișări
Imaginea articolului Taxa de poluare auto ar putea contribui şi la casarea autobuzelor poluante

Taxa de poluare auto ar putea contribui şi la casarea autobuzelor poluante (Imagine: Mediafax Foto)

El a arătat că o decizie în privinţa taxei de poluare auto ar urma să fie luată în şedinţa de luni a Guvernului.

"Avem o propunere pe care o analizăm şi luni va trebui să tranşăm asupra ei, şi anume ca din Fondul de Mediu să dăm bani sub forma unei prime de casare pentru reînnoirea parcului, inclusiv la vehiculele din zona transportului public. Această propunere mi se pare rezonabilă pentru că, într-adevăr, şi autobuzele care funcţionează în oraşe sunt foarte poluante şi trebuie schimbate", a spus Tăriceanu, la Realitatea TV

El s-a referit şi la afirmaţiile formulate de preşedintele Traian Băsescu, potrivit căruia taxa auto ar favoriza compania Citroen, arătând că astfel de acuzaţii sunt penibile şi ridicole.

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu au avut un schimb de replici, la finele lunii martie, la Automobile Craiova, cu prilejul ceremoniei prin care Ford a preluat pachetul majoritar de acţiuni, primul-ministru apreciind că prezenţa şefului statului demonstrează că acesta a înţeles importanta taxei auto, iar Băsescu replicând că Citroen "este puternic protejată".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici