Taxă de solidaritate. Guvernul spaniol vrea să obţină 3,1 miliarde euro taxând persoanele bogate

Guvernul de coaliţie condus de Partidul Socialist din Spania a declarat joi că cetăţenii a căror avere depăşeşte 3 milioane de euro vor fi supuşi unei noi taxe pe active în 2023 şi 2024.

366 afișări
Imaginea articolului Taxă de solidaritate. Guvernul spaniol vrea să obţină 3,1 miliarde euro taxând persoanele bogate

Ministrul de Finanţe, María Jesús Montero, a descris taxa temporară pe avere, despre care a spus că va afecta 23.000 de persoane, sau 0,1% din contribuabili, ca fiind una de "solidaritate".

Ea a precizat că persoanele cu averi de 3-5 milioane de euro vor fi impozitate cu 1,7%, iar cele a căror avere personală este de 5-10 milioane de euro vor fi impozitate cu 2,1%. Persoanele cu averi de peste 10 milioane de euro vor plăti 3,5%, notează AP.

Impozitul face parte dintr-o serie de ajustări planificate pentru viitorul buget al Spaniei, menite să atenueze dificultăţile cauzate de inflaţia galopantă şi de creşterea preţurilor la energie.

Guvernul intenţionează, de asemenea, să majoreze rata impozitului pe venit de la 26% la 27% pentru persoanele care câştigă mai mult de 200.000 de euro. Impozitul pe câştigurile de capital pentru veniturile mai mari de 300.000 de euro va creşte la 28%, ceea ce reprezintă o creştere de 2 puncte procentuale.

Partidul Socialist şi partenerul de coaliţie de extremă-stânga, Unidas Podemos (Uniţi putem), au convenit asupra acestor măsuri, care ar trebui să aducă 3,1 miliarde de euro în următorii doi ani. Guvernul a declarat că banii vor fi folosiţi pentru a finanţa iniţiative de ajutorare a persoanelor cu venituri mai mici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici