Telemobil susţine reducerea tarifelor de interconectare

Telemobil, operatorul reţelei Zapp, susţine propunerea ANC privind scăderea tarifelor de interconectare, care, dacă va fi pusă în practică, va permite companiei să reducă costurile către clientul final, a declarat, joi, directorul de comunicare al operatorului, Carmen Lazăr.

12 afișări
Imaginea articolului Telemobil susţine reducerea tarifelor de interconectare

Telemobil susţine reducerea tarifelor de interconectare (Imagine: Mediafax Foto)

"Zapp întotdeauna a susţinut că tarifele de interconectare practicate de operatori sunt foarte mari, iar aceasta este principala cauză care ne împiedică să reducem costurile către clientul final. Dacă tariful de interconectare ar deveni un cent sau zero cenţi, Zapp ar fi o companie foarte fericită pentru că acest lucru ne-ar permite să reducem la rândul nostru tarifele practicate, afectând pozitiv utilizatorii care s-ar bucura de tarife mai mici pentru serviciile de telefonie mobilă", a spus Lazăr.

Ea a adăugat că măsura propusă de ANC ar determina o creştere a nivelului de concurenţă între operatori prin prisma faptului că reducerea taxelor de interconectare ar ridica bariera pentru diminuarea tarifelor pentru apelurile în afara reţelei, acestea fiind influenţate de aceste taxe.

Potrivit unui proiect de decizie al ANC, anunţat, joi, de preşedintele instituţiei, Liviu Nistoran, într-o conferinţă, Cosmote România şi Telemobil vor practica, de la 1 februarie 2009, un tarif de interconectare de 0,064 euro/minut, iar RCS&RDS de 0,0721 euro/minut.

Telemobil este al cincilea operator local de telefonie mobilă după numărul de clienţi, care se situa la 500.000 de abonaţi la jumătatea anului 2007, conform ultimelor date prezentate de reprezentanţii companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici